2019-10-24 14:27Pressmeddelande

Litteratursamtal i Umeå om norrländskt familjedrama

Linda Jones
Linda Jones

I september romandebuterade norrbottningen och SVT-journalisten Linda Jones med boken ”Bete sig”. Romanen ges ut av förlaget Vox by Opal och riktar sig till äldre ungdomar och vuxna. Boken har fått fin respons och på onsdag den 30 oktober kommer Linda besöka Bokcafé Pilgatan i Umeå kl. 18.30.

Boken utforskar teman som samhällsförväntningar, att inte vilja växa upp och hur man hanterar sina föräldrars skilsmässa i vuxen ålder. 

– När mina föräldrar skilde sig var jag 22 och försökte hitta litteratur som kunde spegla mina känslor kring skilsmässan. Men jag hittade väldigt få böcker, säger författaren Linda Jones.

 

”Bete sig” utspelar sig på olika platser i Norrbotten. Men allra mest i en enskild stuga mitt ute i skogen. 

– Jag längtar till skogen varje vecka. Därför var det extra intressant att låta en ung kvinna bosätta sig där. Annars är det mest historier om män som lämnar samhället vi får ta del av, säger Linda Jones.

Linda Jones är uppvuxen i Luleå och pendlar för tillfället mycket mellan Luleå och Umeå.

Sagt om boken:

Bete sig är en roman om inre utveckling, naturens kraft och vikten av att finna sin egen väg. Det mesta sker inuti Stina varför tempot är tämligen lågt. Person- och miljöskildringarna är alldeles utmärkta, naturskildringarna ljuvliga och språket mycket njutbart. - Staffan Wennerlund, Bibliotekstjänst, häfte 22

 

Kontaktuppgifter:
Linda Jones 070 108 03 60, jones.linda.maria@gmail.com


Om Vox by Opal

Vox ger ut böcker som förtjänar en egen röst, för ungdomar och unga vuxna. Böcker som känns, som man inte kan sluta läsa men inte vill ska ta slut. Vi är ett imprint till Bokförlaget Opal.


Kontaktpersoner

Anja Eriksson
Förläggare
Anja Eriksson