2019-04-15 07:48Pressmeddelande

Novellsamling om att bli vuxen

Du springerDu springer

Nu är den ute, vår novellsamling om coming of age, om det nu finns ett sådant tillstånd. Vi vad 11 olika personer, med olika utgångspunkter, att skriva eller teckna en novell utifrån temat att bli vuxen. Och resultatet finns nu samlat i boken Du springer.

Du springer innehåller både prosalyrik, dikter, serier och texter och rekommenderas från 15 år. Men liksom Vox by Opals andra böcker så ska man kunna läsa och uppkatta boken lika mycket om man är 15 eller 25 år. 

De medverkande i boken är: 
Ruhani (tecknare), Karl Modig, Flora Wiström, Klara Krantz, Bim Eriksson (tecknare), Yrsa Walldén, Iman Talabani (poet), Elin Bengtsson, Saga Miketinac, Amanda Jonsson och Mattias Edvardsson.

Det här är en bok som vi tror kommer tilltala målgruppen yngre vuxna men också som kan tänkas bli en bra sommarlovspressent från släkt och vänner.

Alla noveller är väldigt olika, både i stil, längd och i utrycksform. Men det som binder dem samman är den där perioden i våra liv då vi förväntas gå från att vara barn till att bli vuxen. Antingen om det är händelser som får oss att förändras, att bli nya former av oss själva eller om det kanske inte händer något speciellt och livet bara går vidare. Hur som helst så springer vi genom livet, ibland fort, ibland långsamt, och ibland förbi händelser som får oss att stanna upp.


Om Vox by Opal

Vox ger ut böcker som förtjänar en egen röst, för ungdomar och unga vuxna. Böcker som känns, som man inte kan sluta läsa men inte vill ska ta slut. Vi är ett imprint till Bokförlaget Opal.


Kontaktpersoner

Anja Eriksson
Förläggare
Anja Eriksson