2018-03-12 09:15Pressmeddelande

Skånsk debutant nominerad till Slangbellan!

Ungdomsboksförfattaren Yrsa Walldén blev idag nominerad till det prestigefyllda debutantpriset Slangbellan. Yrsa kommer från Malmö och debuterar med boken Allt jag inte sa som riktar sig till unga vuxna.

Boken har uppmärksammats av både tidningar och bloggar tack vare sitt fina språk och de starka känslorna Yrsa lyckas förmedla.

Citat från bloggen Tina O:

"Jag läser, bläddrar, ler, läser, snyftar lite, bläddrar, fulgråter… 
För det är Så. Jävla. Bra." 

Allt jag inte sa är en av tre nominerade till Slangbellan 2017 och vinnaren tillkännages den 11 april. Boken var en av fyra titlar som förlaget Vox by Opal startade sin utgivning med, hösten 2017. Vox är ett imprint till det etablerade barnboksförlaget Opal och ger bara ut böcker för unga vuxna. Att hitta nya unga talanger, som Yrsa, är något som förlaget strävar efter.

Yrsa är född 1989 och bor i Malmö. Hon är utbildad manusförfattare och genusvetare. Hösten 2019 kommer hon ut med sin andra bok, Flickvänsmaterial.

 


Om Vox by Opal

Vox ger ut böcker som förtjänar en egen röst, för ungdomar och unga vuxna. Böcker som känns, som man inte kan sluta läsa men inte vill ska ta slut. Vi är ett imprint till Bokförlaget Opal.


Kontaktpersoner

Anja Eriksson
Förläggare
Anja Eriksson