2019-09-23 08:57Pressmeddelande

Smålänning skriver om hur det är att inte passa i sammhällets normer 

Sönderslagen av Emma JohanssonSönderslagen av Emma Johansson

Emma Johansson debuterade 2017 på Vox by Opal med boken Papperssjälar. Nu två år senare kommer hennes andra roman ut, även denna riktad till unga vuxna med ett viktigt budskap.

Jag ville skriva Sönderslagen för att jag ville skriva om en karaktär som inte ser ut enligt samhällets normer och som har varit med om något riktigt jobbigt på grund av det, men som ändå kämpar för att gå sin egen väg i livet, även om det inte alltid är lätt. 

I Sönderslagen flyr Juliet huvudstan till en liten ort i Småland efter en traumatisk händelse kopplad till hennes övervikt. Och när hon faller handlöst för Emil, som brottas med sina egna problem, blir frågan om hon kan vara med en kille som han och samtidigt skydda sig själv. Det är en bok om starka känslor, om att våga gå sin egen väg och samtidigt våga öppna sig igen efter en jobbig händelse. 

Sönderslagen är löst sammanhängande med debuten Papperssjälar. I den först boken är Emil pojkvän till Theresa som tar sitt liv, men där är han en bifigur och nu får vi veta mer om honom och hans trasiga familj. För författaren kändes det viktigt att inte låta huvudpersonen Juliet vara smal, utan hon ville beskriva hur det kan kännas att enligt omgivningen väga för mycket.

Boken släpps 23 september och kommer även finns i ljudboksformat, inläst av Sofia Pekkari som även läst in Papperssjälar. Papperssjälar blev väl mottagen och blev bland annat blev nominerad till Stora ljudbokspriset (numera Storytell Award).

Emma Johansson är född 1991 i Anderstorp, i västra Småland, och när hon inte skriver jobbar hon som kantpressare inom metallindustrin. 

Kontakta Melina Nordstrand, melina@voxbyopal.se, för mer information och recensionsex.


Om Vox by Opal

Vox ger ut böcker som förtjänar en egen röst, för ungdomar och unga vuxna. Böcker som känns, som man inte kan sluta läsa men inte vill ska ta slut. Vi är ett imprint till Bokförlaget Opal.


Kontaktpersoner

Anja Eriksson
Förläggare
Anja Eriksson