2021-06-01 11:10Pressmeddelande

Träffsäker roadtrip-roman som sorgbearbetning

Du är min Bobby JeanDu är min Bobby Jean

Yrsa Walldén debuterade 2017 med Allt jag inte sa, som nominerades till Slangbellan. I sin tredje roman är språket lika briljant och känslorna går även denna gång rakt in i hjärtat. Vi får följa Hedda genom sorg, kärlek, svek och vänskap. Ackompanjerad av Bruce Springsteen i en bil som färdas från Skåne, via en kamping utanför Göteborg vidare till Verldens ände i Norge.

Yrsa Walldén går från klarhet till klarhet. Hennes nya ungdomsroman ”Du är min Bobby Jean” påminner om Mhairi McFarlane, Marian Keyes arvtagare inom underhållningslitteraturen. McFarlanes styrka är drivna berättelser, karaktärer som bottnar och tonträffar i hela känsloregistret. Yrsa Walldén är absolut där och nosar. Hon är starkt grundad i den svenska ungdomsromanen samtidigt som hon nu för in något osvenskt. Sällan har väl en camping utanför Halmstad eller en ljummen folle samtidigt känts så bekant och exotisk.

–Johanna Lindbäck i Expressen

Heddas mamma går bort samma dag som Hedda fyller 19 år. För att bearbeta sorgen lämnar hon allt bakom sig och sätter kurs mot världens ände. Det blir en resa mot försoning och acceptans, både vad gäller sig själv och de som står henne närmast. 

Grundade i egna erfarenheter har Yrsa Walldén skivit en träffsäker roman för unga vuxna om förlusten av en förälder och den krokiga vägen tillbaka till vardagen.


Om Vox by Opal

Vox ger ut böcker som förtjänar en egen röst, för ungdomar och unga vuxna. Böcker som känns, som man inte kan sluta läsa men inte vill ska ta slut. Vi är ett imprint till Bokförlaget Opal.


Kontaktpersoner

Anja Eriksson
Förläggare
Anja Eriksson